Bronchiální termoplastika v léčbě těžkého astmatu - Růžičková Kirchnerová, Olga (Postgraduální medicína, 2015)
Asthma bronchiale patří v současné době k dobře léčitelným chorobám, přesto u cca 5 % nemocných jsou léčebné možnosti omezené a běžnou standardní léčbou nelze dosáhnout uspokojivé kontroly. Péče o tyto nemocné je medicínsky náročná a ekonomicky nákladná.
Keywords: Hyperthermia, Induced; bronchiální hyperreaktivita; bronchy; výběr pacientů; progrese nemoci; Adult; dospělí; Disease Progression; bronchoskopie; Pulsed Radiofrequency Treatment; Bronchial Hyperreactivity; pulsní radiofrekvenční terapie; indukovaná hypertermie; Bronchoscopy; Patient Selection; lidé; Humans; Asthma; Bronchi; bronchiální astma; bronchální termoplastika