Farmakoterapeutické možnosti průlomové bolesti - Slíva, Jiří (Postgraduální medicína, 2015)
Průlomová bolest je akutně vzniklá bolest superponovaná na bolest bazální i navzdory stávající analgetické léčbě, přičemž nemocného výrazně omezuje v jeho běžných denních aktivitách. Článek pojednává o jejích základních atributech společně s aktuálními možnostmi terapeutického ovlivnění.
Keywords: aplikace slizniční; analgezie; lidé; opioidní analgetika; Breakthrough Pain; Fentanyl; Analgesics, Opioid; fentanyl; průlomová bolest; Administration, Mucosal; Analgesia; Humans