Vliv volných radikálů na fertilitu muže a možnosti léčby - Bittner, Lukáš; Chocholatý, Matúš; Fontana, Marcela; Zima, Tomáš; Grill, Robert (Česká urologie, 2015)
Příčina neplodnosti infertilního páru v polovině případů stojí na straně muže. Oxidační stres je jedním z důvodů zhoršené plodnosti muže. Článek rozebírá etiologii a mechanizmus vzniku oxidačního stresu a shrnuje současné poznatky o možnostech diagnostiky a léčby oxidačního stresu spermií.
Keywords: oxidační stres; Free Radicals; volné radikály; koenzymy; potravní doplňky; Varicocele; Male; mužská infertilita; Vitamin E; Dietary Supplements; koenzym Q10; Humans; Ascorbic Acid; selen; mužské pohlaví; Oxidative Stress; Spermatozoa; Antioxidants; zinek; lidé; Selenium; vitamin E; Coenzymes; kyselina askorbová; alfa-tokoferol; antioxidancia; Infertility, Male; Zinc; varikokéla; spermie; alpha-Tocopherol