Vazektomie – „nová“ možnost volby v mužské antikoncepci - Šonský, Jindřich; Bittner, Lukáš; Grill, Robert (Urologie pro praxi, 2015)
Vazektomie je vysoce efektivní metoda antikoncepce. S rozvojem bezskalpelové techniky na ni ve světě spoléhá nemalé procento párů. Výhodou je její malá invazivita a nízké riziko komplikací při vysoké spolehlivosti. V roce 2012 se v České republice upravila právní legislativa omezující využití vazektomie, díky této změně se vazektomie stala běžně dostupnou metodou antikoncepce.
Keywords: zdravotní pojištění; sterilizace; vasektomie; Sterilization; Insurance, Health; Vasectomy; Statistics as Topic; Vas Deferens; lidé; mužské pohlaví; antikoncepce; Contraception; Male; ductus deferens; Pearlův index; statistika jako téma; Humans