Pacient s generalizovanou úzkostí a jeho závislost na zolpidemu – léčba pregabalinem a motivačními rozhovory - Kmoch, Vladimír (Psychiatrie pro praxi, 2015)
Je prezentována kazuistika pacienta se závislostí na zolpidemu a abúzem alkoholu, kterému k abstinenci pomohla léčba duální diagnózy – generalizované úzkostné poruchy pregabalinem a motivačními rozhovory v kombinaci s autogenním tréningem.
Keywords: Statistics as Topic; diferenciální diagnóza; pyridiny; statistika jako téma; GABA; gamma-Aminobutyric Acid; úzkostné poruchy; International Classification of Diseases; lidé; psychoterapie; Diagnosis, Differential; Anxiety Disorders; Male; Pyridines; Psychotherapy; Substance-Related Disorders; mezinárodní klasifikace nemocí; lidé středního věku; mužské pohlaví; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; Middle Aged; Humans