Neurosyfilis - Vodička, Michal (Psychiatrie pro praxi, 2015)
Neurosyfilis je závažná forma syfilitické infekce, která se může vyskytnout ve všech stadiích onemocnění. Klinicky se nemusí projevovat vůbec, ale může rovněž způsobit závažná postižení mozku ve formě meningitidy, rozmanitých duševních projevů či pozdních neurologických projevů.
Keywords: tabes dorsalis; paralýza; Drug Therapy; Meningitis; Diagnosis, Differential; penicilin G; Penicillin G; lidé; Serologic Tests; farmakoterapie; Humans; neurologické manifestace; Tabes Dorsalis; meningitida; Neurologic Manifestations; diferenciální diagnóza; neurosyfilis; sérologické testy; Paralysis; Neurosyphilis; probenecid; Anti-Bacterial Agents; Probenecid; endarteritida; antibakteriální látky; Endarteritis