Mezioborová spolupráce při diagnostice a léčbě roztroušené sklerózy - Piťha, Jiří (Roztroušená skleróza, 2015)
Diagnostika i léčba roztroušené sklerózy vyžaduje multidisciplinární spolupráci specialistů různých profesí. Vedoucí je role neurologa, specializovaného v problematice neuroimunologie. Nezanedbatelná je však úloha praktického neurologa, praktického lékaře, neuroradiologa, očního lékaře, urologa a lékařů dalších specializací. Speciální roli v péči o pacienty s roztroušenou sklerózou mají centra pro diagnostiku a terapii roztroušené sklerózy. Cílem spolupráce je včasná diagnostika a optimální léčba.
Keywords: zdravotnická zařízení; Humans; časná diagnóza; Multiple Sclerosis; Patient Care Team; role odborníka; Comprehensive Health Care; Health Facilities; management nemoci; lidé; role lékaře; Physician's Role; Diagnostic Techniques, Neurological; týmová péče o pacienty; roztroušená skleróza; komplexní zdravotní péče; Czech Republic; Early Diagnosis; Early Medical Intervention; časná lékařská intervence; Česká republika; Disease Management; diagnostické techniky neurologické; Professional Role