Delfín v roli terapeuta (Causa subita, 2015)
Delfínoterapie je součástí animoterapií a dnes se dá konstatovat, že svými výsledky je až neuvěřitelná. Využívá se v širokém spektru onemocnění a poruch. Delfínoterapie je speciálně upravený a kontrolovatelný kontakt člověka s delfínem, jehož cílem je zvyšovat léčebný efekt. Víme, že se užívá spousta animoterapií a zdraví může zlepšit kočka, pes anebo jízda na koni. Méně se však ví, že nejúčinnější je plavání s delfínem. Pouze deset dní delfínoterapie můžeme přirovnat k roku, někdy až k roku a půl kanisterapie anebo hipoterapie.
Keywords: dítě; Therapeutics; Child; Humans; lidé; terapie; Adult; animoterapie; delfínoterapie; Dolphins; dospělí; delfíni