Kombinovaná endovaskulární a chirurgická terapie u chronického pánevního žilního uzávěru provázeného masivními prepubickými a končetinovými varixy - Janák, David; Grus, Tomáš; Heller, Samuel; Kudlička, Jaroslav; Rohn, Vilém (Rozhledy v chirurgii, 2015)
Referujeme úspěšný chirurgický a endovaskulární výkon u pacienta se zvětšujícími se chronickými varixy vzniklými na základě chronického posttraumatického uzávěru levé pánevní žíly. Endovaskulární intervence zahrnuje efektivní a rychlou část výkonu řešící primární příčinu patologie u pacienta s následným doplněným chirurgickým výkonem, který radikálně eliminuje sekundárně se rozvíjející patologii v podobě masivních prepubických a končetinových varikózních konvolutů.
Keywords: pánev; endovaskulární výkony; Pelvis; Treatment Outcome; žilní insuficience; lidé středního věku; stenty; Venous Insufficiency; lidé; flebografie; popálení; Middle Aged; Burns; Stents; výsledek terapie; Male; Endovascular Procedures; Humans; mužské pohlaví; Phlebography; Varicose Veins; varixy