Nekróza Achillovy šlachy - kazuistika - Pink, Miloslav; Skládal, Martin; Lisý, Miroslav (Ortopedie, 2015)
Ruptura Achillovy šlachy je poranění relativně časté, při jehož řešení dominuje operační terapie. V předkládaném článku se autoři zabývají ošetřením nekrózy této šlachy vzniklé jednak jako komplikace otevřené sutury, jednak jako následek dnavého zánětu. Operaci v jedné době, kdy je proveden důsledný débridement s resekcí nekrotické tkáně a ponecháním k sekundárnímu hojení za vytvoření silného neotenda, považují za vhodný způsob léčby s dobrými výsledky.
Keywords: Gout; Male; Debridement; Adult; debridement; dospělí; mužské pohlaví; poranění šlachy; nekróza; Sutures; Tendon Injuries; Necrosis; lidé; Rupture; Humans; ruptura; dna (nemoc); sutura; Achillova šlacha; lidé středního věku; Achilles Tendon; Middle Aged