Agrese a zdravotničtí pracovníci v první linii - Netušilová, Veronika Karolína; Brečka, Tibor A (Urgentní medicína, 2015)
Agrese má mnoho různých druhů a podob. Jako možnou prevenci eskalace agrese vůči zdravotníkům poskytujícím péči v první linii je důležité zjistit zdroje agrese. Respondenti z řad záchranářů zdravotnické záchranné služby sami určili možné zdroje nejčastějších spouštěčů agrese vůči nim samotným jako zdravotníkům.
Keywords: urgentní zdravotnické služby; Emergency Medical Services; agrese; Professional-Patient Relations; Aggression; lidé; Emergency Medical Technicians; Humans; pomocní zdravotničtí pracovníci; vztahy mezi zdravotnickým pracovníkem a pacientem