Ponatinib, tyrosinkinázový inhibitor třetí generace, v léčbě pacientů chronickou myeloidní leukemií - Žáčková, Daniela (Farmakoterapie, 2015)
x
Keywords: mutace; dospělí; Drug Resistance, Neoplasm; Pyridazines; akutní lymfatická leukemie; inhibitory proteinkinas; imidazoly; Adult; ponatinib; mladý dospělý; Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; bcr-abl fúzní proteiny; klinické zkoušky, fáze II jako téma; lidé; chronická myeloidní leukemie; Philadelphia Chromosome; protinádorové látky; filadelfský chromozom; Antineoplastic Agents; chemorezistence; Vascular Diseases; klinické zkoušky, fáze III jako téma; Mutation; Molecular Mechanisms of Pharmacological Action; Imidazoles; Humans; farmakologické účinky - molekulární mechanismy; nemoci cév; pyridaziny; nežádoucí účinky léčiv; imatinib mesylát; Protein Kinase Inhibitors; Aged; Clinical Trials, Phase I as Topic; Young Adult; Clinical Trials, Phase II as Topic; Clinical Trials, Phase III as Topic; Precursor Cell Lymphoblastic Leukemia-Lymphoma; senioři; translokace genetická; Leukemia, Myelogenous, Chronic, BCR-ABL Positive; Fusion Proteins, bcr-abl; Protein-Tyrosine Kinases; Imatinib Mesylate; tyrosinkinasy; klinické zkoušky, fáze I jako téma; Translocation, Genetic