Útočné herné kombinácie v rýchlych protiútokoch skupiny hráčov vybraných družstiev v zápasoch MS 2014 vo futbale - Holienka, Miroslav; Strelka, Lukáš (Česká kinantropologie, 2015)
Významným momentom v hre (zápase) a kľúčovým faktorom v modernom futbale sú prechodové fázy. Ich úspešné zvládnutie často rozhoduje o víťazstvách alebo prehrách družstiev v zápase. Mimoriadny význam prechodové fázy z obrany do útoku zohrali v úvodných fázach ( skupinách) šampionátu. Zo 136 gólov bolo po rýchlych protiútokoch dosiahnutých 25 gólov a v nadstavbovej časti z 35 gólov padlo po rýchlych protiútokoch 9 gólov. Na rýchlych protiútokoch participujú protiútoky jednotlivca ale aj protiútoky skupiny hráčov. Cieľom nášho príspevku je poukázať na zastúpenie útočných herných kombinácií v rýchlych protiútokoch skupiny hráčov v zápasoch semifinalistov Majstrovstiev sveta 2014 vo futbale.
Keywords: fotbal; dospělí; Policy; Soccer; Humans; Athletic Performance; lidé; mužské pohlaví; postup; Male; Adult; sportovní výkon