K dalšímu vývoji počtu časopisů s impakt faktorem v ošetřovatelství - Pfeifer, Ivan; Hercová, Jana (Kontakt (České Budějovice), 2015)
Bylo uskutečněno šetření o vývoji impaktovaných časopisů v oboru ošetřovatelství za období let 2011–2013, které navazuje na obdobné šetření zpracované za roky 2005–2010. Tak jako v předchozím časovém úseku i v posledních letech zaznamenáváme nárůst počtu časopisů v oboru ošetřovatelství. Za období let 2002–2013 se počet nově zařazených titulů rozrostl z 34 až na 109 titulů. Tato skutečnost svědčí o rostoucím významu ošetřovatelství a ošetřovatelského výzkumu pro stále se zvyšující kvalitu péče o pacienty na všech úrovních. Zároveň nabízí větší možnosti publikování odborným pracovníkům této oblasti ve významných světových periodikách.
Keywords: ošetřovatelství; periodika jako téma; impakt faktor časopisů; Periodicals as Topic; Journal Impact Factor; Nursing