Fixní kombinace sofosbuviru s ledipasvirem - Urbánek, Petr (Remedia, 2015)
Formou přehledového článku jsou předkládány základní informace o fixní kombinaci sofosbuviru s ledipasvirem. Rozebrány jsou charakteristiky farmakolo-gické i klinické. Pozornost je věnována i dosud publikovaným výsledkům s použitím této kombinace v léčbě různých podskupin pacientů s chronickou hepa-titidou C.
Keywords: lidé; RNA virová; Drug Combinations; sofosbuvir; Hepacivirus; ledipasvir; fluoreny; studie ION-3; Drug Resistance, Viral; Antiviral Agents; Clinical Trials, Phase III as Topic; virová léková rezistence; Humans; chronická hepatitida C; Viral Load; studie ION-1; Benzimidazoles; studie ION-2; RNA, Viral; Fluorenes; benzimidazoly; Sofosbuvir; fixní kombinace léků; virová nálož; klinické zkoušky, fáze III jako téma; antivirové látky; Hepatitis C, Chronic