Retrográdní rekanalizace chronického úplného uzávěru pravé věnčité tepny – popis případu - Černý, Jindřich; Indrák, Jan; Branny, Marian (Intervenční a akutní kardiologie, 2015)
Naše kazuistika popisuje případ nemocného se stabilní anginou pectoris, s nemocí jedné věnčité tepny – chronickým úplným uzávěrem (CTO) pravé věnčité tepny. Po primárně neúspěšné antegrádní rekanalizaci uzávěru byla ve druhé době úspěšně provedena retrográdní rekanalizace.
Keywords: Coronary Vessels; Coronary Occlusion; koronární okluze; Chronic Disease; Drug-Eluting Stents; chronický úplný uzávěr; koronární angiografie; Humans; lidé; chronická nemoc; lidé středního věku; Treatment Outcome; CTO; koronární cévy; Middle Aged; Angina Pectoris; Male; angina pectoris; výsledek terapie; mužské pohlaví; koronární angioplastika; Coronary Angiography; Percutaneous Coronary Intervention; stenty uvolňující léky