Basiscreme DAC v dermatologické receptuře - Hašek, Jan (Dermatologie pro praxi, 2015)
Basiscreme DAC je zcela nové vehikulum, které je určeno k magistraliter přípravě v lékárnách. Jeho předností je kompatibilita s celou řadou léčivých látek, vhodný je zejména pro zapracování lokálních kortikosteroidů nebo antiinfektiv. Od ostatních běžně používaných hydrokrémových základů se liší ambifilní povahou a použitým konzervantem.
Keywords: Emollients; farmaceutická vehikula; pleťový krém; Skin Cream; Dermatitis; dermatitida; příprava léků; Pharmaceutical Vehicles; kožní nemoci; lidé; dermatologické látky; Drug Compounding; ambifilní krémy; emoliencia; Dermatologic Agents; Skin Diseases; hydrofilní krémy; Humans