Wellsův syndrom - Rohanová, Eva (Dermatologie pro praxi, 2015)
Wellsův syndrom, známý také jako eozinofilní celulitida, je vzácné kožní onemocnění tvořené souborem nespecifických klinických příznaků zahrnujících zejména celulitidu, urtikárii a hmyzí štípnutí (2). Článek popisuje případ 59letého muže, u něhož byl Wellsův syndrom histologicky verifikován.
Keywords: Recurrence; Medical History Taking; Male; končetiny; Extremities; kousnutí a bodnutí hmyzem; anamnéza; celulitis; Cellulitis; eozinofilní celulitida; Histamine Antagonists; mužské pohlaví; recidiva; Bedbugs; Eosinophilia; prednison; lidé; eozinofilie; Humans; Insect Bites and Stings; štěnice; Prednisone; lidé středního věku; antihistaminika; Middle Aged