Golf a Olympijské hry - Halada, A (Studia Kinantropologia, 2015)
Příspěvek je věnován účasti golfu na olympijských hrách v letech 1900 a 1904, zároveň se zabývá znovuzařazením golfu na program olympijských her v roce 2016. V historické části se text věnuje průběhu obou golfových turnajů na olympijských hrách, uvádí důležité okolnosti s nimi spojené, které se týkají golfových hřišť, na nichž se hrálo a konkrétních výsledků, jakých hráči dosahovali. V části věnované současnosti je popsán způsob, jakým se golf na program olympijských her v roce 2016 opět vrací a jsou zde analyzovány i důvody, proč byl golf na program her zařazen. Rozebrána jsou i možná úskalí, která jsou s golfovým olympijským turnajem v Rio de Janeiru spojena, ale také pozitiva, která by golfu měla jeho účast na hrách přinést.
Keywords: History, 21st Century; golf; History, 20th Century; Humans; lidé; Statistics as Topic; dějiny 20. století; History, 19th Century; dějiny 21. století; mladiství; Olympijské hry; výsledky; Female; Male; Adult; profesionalita; Professionalism; mužské pohlaví; Golf; ženské pohlaví; dospělí; statistika jako téma; dějiny 19. století; turnaj; golfové hřiště; Adolescent