Uzávěr ouška levé síně katetrizační cestou pod kontrolou intrakardiálním ultrazvukem - Janek, Bronislav; Peichl, Petr; Kotrč, Martin (Intervenční a akutní kardiologie, 2016)
Dominantní příčinou kardioembolizací je trombóza ouška levé síně při fibrilaci síní. U nemocných s proběhlými krvácivými komplikacemi antikoagulační terapie je možnou alternativou řešení stavu uzávěr ouška levé síně a ukončení antikoagulace. Jednou z možností jak toho dosáhnout, je katetrizační technika pomocí dedikovaných okluderů. Práce podává naše zkušenosti s uzávěrem ouška levé síně pomocí systému AmuletTM pod kontrolou intrakardiálním ultrazvukem.
Keywords: Prosthesis Design; Atrial Fibrillation; Atrial Appendage; ultrasonografie; protézy - design; Cardiac Catheterization; embolie; lidé; Septal Occluder Device; Ultrasonography; kardiologické zobrazovací techniky; zaváděcí katétry; Cardiac Imaging Techniques; Embolism; Atrial Function, Left; Catheters, Indwelling; srdce - funkce levé síně; srdeční katetrizace; echokardiografie transezofageální; Echocardiography, Transesophageal; fibrilace síní; katetrizační uzávěr; síňové ouško; septální okluder; intrakardiální ultrazvuk; Humans