Indikace atomoxetinu - kazuistika léčby ADHD v dospělosti - Zmeškalová, Daniela; Praško, Ján (Psychiatrie pro praxi, 2016)
Prezentovaná kazuistika popisuje případ mladé dospělé ženy přicházející do psychiatrické ambulance primárně pro poruchy pozornosti. Je stanovena diagnóza ADHD a pacientka je nastavena na nestimulační medikaci atomoxetinem s dobrým efektem na poruchy pozornosti, impulzivitu, hyperaktivitu a s pozitivním dopadem na fungování ve školním prostředí a lepší časovou organizaci.
Keywords: mladý dospělý; hyperkinetická porucha; Attention Deficit Disorder with Hyperactivity; lidé; Female; atomoxetin; Young Adult; Atomoxetine Hydrochloride; ženské pohlaví; Humans