Difuzní zobrazení tkání na 3T MR pomocí techniky RESOLVE (REadout Segmentation Of Long Variable Echo-trains) - Tupý, Radek; Ferda, Jiří; Süss, Radek; Kaster, Jan (Česká radiologie, 2016)
Difuzně vážené zobrazení tkání je zásadní součástí vyšetřovacích protokolů magnetické rezonance. Snížení jeho kvality na 3T přístrojích v porovnání s 1, 5T je při použití konvenčních metod náběru dat významné a vyžaduje hledání nových postupů. Technika RESOLVE (REeadout Segmentation Of Long Variable Echo-trains) představuje volbu, která zmenšuje geometrické distorze a poskytuje vyšší prostorové rozlišení obrazu, nicméně při prodloužené době vyšetření.
Keywords: Imaging, Three-Dimensional; difuzní magnetická rezonance; zobrazování difuzních tenzorů; echoplanární zobrazování; Echo-Planar Imaging; zobrazování trojrozměrné; Humans; Diffusion Tensor Imaging; lidé; tkáně; Diffusion Magnetic Resonance Imaging; Tissues; Image Enhancement; technika RESOLVE; vylepšení obrazu