Moderní radikální radioterapie karcinomu prostaty a její možná rizika - Krupa, Pavel; Šlampa, Pavel (Postgraduální medicína, 2016)
Karcinom prostaty představuje v naší zemi nejčastější nádor z hlediska incidence a druhý nejčastější z hlediska mortality. Radioterapie patří spolu s operačním řešením k základním kurativním metodám lokalizovaného stadia. Rychlý technický vývoj a obnova přístrojového vybavení radioterapeutických pracovišť přináší možnost vysoce přesného a konformního ozařování, které umožňuje v některých případech výrazně zkrátit celkovou dobu léčby.
Keywords: Prostatic Neoplasms; nádory prostaty; radioterapie; Humans; Radiotherapy Planning, Computer-Assisted; radioterapie s modulovanou intenzitou; Radiotherapy Dosage; celková dávka radioterapie; lidé; Radiotherapy, Image-Guided; radioterapie řízená obrazem; Radiotherapy; stereotaktické techniky; Stereotaxic Techniques; plánování radioterapie pomocí počítače; Proton Therapy; Statistics as Topic; TOMOTERAPIE, RAPIDARC, VMAT (rotační techniky); Radiotherapy, Intensity-Modulated; statistika jako téma; protonová terapie