Emoční inteligence ve vztahu k prosociálnímu chování u adolescentek a adolescentů - Baumgartner, František; Sikorová, Ester (Psychologické aspekty pomáhání 2014, 2014)
Studie je zaměřená na problematiku konstruktu rysové emoční inteligence, který je zkoumán ve vztahu s tendencemi k jednotlivým druhům prosociálního chování u adolescentů a adolescentek. Cílem bylo zjistit, zda faktory rysové emoční inteligence a jednotlivé druhy prosociálního chování spolu souvisí. Dílčím cílem bylo srovnání jednotlivých faktorů rysové emoční inteligence a tendencí k prosociálnímu chování mezi dívky a chlapci.
Keywords: Young Adult; altruismus; Adolescent Behavior; Social Behavior; vývoj mladistvých; Male; mladý dospělý; Adolescent; sociální přizpůsobení; Motivation; Emotional Intelligence; mužské pohlaví; průzkumy a dotazníky; Altruism; faktorová analýza statistická; mladiství; Social Adjustment; Factor Analysis, Statistical; lidé; motivace; ženské pohlaví; Humans; sociální chování; emoční inteligence; Surveys and Questionnaires; Female; chování mladistvých; Adolescent Development