Nový extra-anatomický stent Detour, první zkušenosti s jeho zavedením - Broďák, Miloš; Košina, Josef; Holub, Lukáš; Hušek, Petr; Balík, Michal; Pacovský, Jaroslav (Urologie pro praxi, 2016)
Extra-anatomický stent je vhodnou alternativou trvalé nefrostomie. Nový model tohoto stentu s názvem Detour je dalším vylepšením této metody derivace. Autoři prezentují první zkušenosti, jeho přednosti a rizika spojená s jeho zavedením. Celkově byl hodnocen tento stent jako velmi vhodný.
Keywords: peritoneální fibróza; Financing, Organized; Stents; perkutánní nefrostomie; Humans; lidé; financování organizované; Urinary Diversion; renální insuficience; extra-anatomický stent Detour; Peritoneal Fibrosis; Outcome and Process Assessment, Health Care; Female; Renal Insufficiency; trvalá nefrostomie; kvalita života; Urologic Surgical Procedures; Aged; urologické chirurgické výkony; Quality of Life; ženské pohlaví; diverze moči; výsledky a postupy - zhodnocení (zdravotní péče); Nephrostomy, Percutaneous; stenty; senioři