Dvě lekce ze zahradnického umění – využití metafor v terapii zaměřené na řešení - Zatloukal, Leoš; Žákovský, Daniel (Psychoterapie (Brno), 2016)
Článek se zaměřuje na využití metafor v terapii zaměřené na řešení. V první části autoři nabízejí svůj pohled na metafory a jejich možné propojení s přístupem zaměřeným na řešení. Dále se text zaměřuje na dva druhy metafor – metafory nabízené klientem a metafory nabízené terapeutem. V obou případech předkládají vodítka pro využití metafor doplněná příklady z praxe autorů.
Keywords: ženské pohlaví; Psychotherapeutic Processes; Female; řešení problému; metafora; psychoterapie; Metaphor; lidé; Middle Aged; lidé středního věku; Psychotherapy; psychoterapeutické procesy; Humans; Problem Solving