Možnosti a potenciální rizika materiálů využívajících fotokatalytický jev TiO - Kotlík, Bohumil; Škrabalová, Lenka; Šubčíková, Lenka (Hygiena (Státní zdravotní ústav, Print), 2016)
Sdělení představuje souhrn aktuálních znalostí o fotokatalytickém jevu na povrchu nanočástic TiO2, přehled publikovaných sdělení o jejich známých a potenciálních zdravotních účincích, o biocidním působení i o možném využití v oblastí zlepšení kvality životního prostředí. Součástí je i přehledná diskuze reklamních tvrzení producentů nátěrů obsahujících nanočástice TiO2.
Keywords: environmentální zdraví; testování materiálů; nátěrové hmoty; Materials Testing; Nanoparticles; titan; Paint; nanočástice; Titanium; dezinficiencia; bezpečnost; látky znečišťující vzduch; ultrafialové záření; fotochemické procesy; Photochemical Processes; lidé; Humans; Environmental Health; Disinfectants; inzerce jako téma; Ultraviolet Rays; Advertising; Inhalation Exposure; Safety; inhalační expozice; oxid titančitý (TiO2); znečištění vzduchu ve vnitřním prostředí; Air Pollution, Indoor; Air Pollutants