Smíšený nádor solitární ledviny - Chmelenský, Tomáš; Hanek, Pavel; Franěk, Karel; Rejlek, Josef; Zvěřina, Jiří (Urologie pro praxi, 2016)
Zhoubné nádory ledvinného parenchymu tvoří u dospělých 1–2% všech zhoubných nádorů. Nejčastějším nádorem je karcinom (1). Většina karcinomů je sporadických, jen asi 4% jsou familiární. Smíšené nádory jsou vzácné a při jejich výskytu nesmíme opomenout, že to mohou být tzv. hereditární karcinomy (2).
Keywords: Genetic Testing; Neoplastic Syndromes, Hereditary; hereditární karcinom; dědičné nádorové syndromy; Estrone; Birt-Hogg-Dube Syndrome; lidé; Kidney Neoplasms; Neoplasms, Complex and Mixed; Male; Aged; genetické testování; nádory ledvin; nádory komplexní a smíšené; estron; mužské pohlaví; senioři; Knudsonova teorie dvou zásahů; Birtův-Hoggův-Dubeův syndrom; Humans