Vědecké sociální sítě jako nový informační zdroj - Motejlková, Anna (Medsoft ..., 2016)
Jedním z nejvýraznějších počinů v oblasti sdílení informací bylo v poslední době jednoznačně rozšíření sociálních sítí. Tyto webové nástroje slouží především pro rychlé sdílení různých typů informací, ať už textových či multimediálních, širokému publiku v prostředí internetu. Jejich uplatnění nalezneme dnes již v široké škále lidských činností, postupně začínají čím dál tím více zasahovat i do oblasti vědy a výzkumu. Sociální sítě mohou vědcům sloužit mimo jiné jako velmi užitečný informační zdroj.
Keywords: Social Networking; Computer Communication Networks; Social Media; Information Dissemination; věda; sociální média; Science; počítačové komunikační sítě; sociální sítě; šíření informací