Jak připravit abstrakt na Výroční konferenci ČUS - Krhut, Jan; Hora, Milan; Petřík, Aleš; Sýkora, Radek; Zachoval, Roman; Babjuk, Marko (Česká urologie, 2016)
Výroční konference České urologické společ- nosti je každoročně nejvýznamnější odbornou akcí domácí urologické komunity. Je příležitostí představit výsledky odborné práce jednotlivých pracovišť. Předpokladem úspěšné prezentace na tomto fóru je pečlivě připravený abstrakt sdělení, který splňuje daná obsahová i formální kritéria. Je vhodné připravovat již abstrakt i celé sdělení tak, aby se stalo v budoucnu základem kvalitního vědeckého článku do časopisu České urologie či jiného vhodného periodika. Cílem předkládané práce je poskytnout zájemcům souhrnnou metodiku přípravy abstraktu.
Keywords: kongresy jako téma; Abstracting and Indexing; psaní lékařských textů; referování a indexace jako téma; Medical Writing; Congresses as Topic