Doporučený postup u dospělých pacientů s poruchami dýchání ve spánku - Klozar, Jan; Plzák, Jan; Ondrová, Martina; Lánský, Miroslav; Kraus, Jaroslav; Minařík, Radomír (Otorinolaryngologie a foniatrie, 2016)
Dokument vznikl na základě potřeby vytvoření komplexní strategie diagnostiky a léčby pacientů s poruchou dýchání ve spánku. Toto doporučení by mělo pomoci lékařům, kteří pečují o pacienty s poruchou dýchání ve spánku k orientaci v problematice a rozhodování o poskytování zdravotní péče o pacienty se syndromem obstrukční spánkové apnoe (OSAS- Obstructive Sleep Apnoe Syndrome).
Keywords: polysomnografie; Diagnostic Techniques and Procedures; monitorování fyziologických funkcí; syndromy spánkové apnoe; Surgical Procedures, Operative; Polysomnography; Humans; Monitoring, Physiologic; lidé; Sleep Apnea Syndromes; chirurgie operační; diagnostické techniky a postupy