Lipertance® – první fixní trojkombinace atorvastatinu, perindopril argininu a amlodipinu - Widimský, Jiří (Interní medicína pro praxi, 2016)
Článek stručně představuje novou fixní trojkombinaci složenou z hypolipidemika atorvastatinu a dvou antihypertenziv perindoprilu argininu a amlodipinu. Díky časté koexistenci hypertenze a dyslipidemie může být tato kombinace přínosná a užitečná u velkého množství nemocných. Používání této kombinace může zlepšit compliance k farmakologické léčbě hypertenze a dyslipidemie.
Keywords: Atorvastatin; Randomized Controlled Trials as Topic; Amlodipine; hypertenze; hypercholesterolemie; perindopril; Myocardial Ischemia; Dyslipidemias; fixní kombinace léků; lidé; ischemická choroba srdeční; amlodipin; Hypertension; Hypercholesterolemia; Hypolipidemic Agents; atorvastatin; hypolipidemika; Drug Synergism; dyslipidemie; randomizované kontrolované studie jako téma; synergismus léků; Antihypertensive Agents; antihypertenziva; Perindopril; Drug Combinations; Humans