Leptospiróza se vzácnou kombinací komplikací - Sovová, Markéta; Nakládalová, Marie; Prokeš, Zdeněk; Lovečková, Yvona; Konečný, Michal; Procházka, Vlastimil; Zarivnijová, Lea; Vrzalová, Drahomíra (Pracovní lékařství, 2016)
Práce shrnuje základní poznatky o leptospiróze a předkládá zajímavý případ onemocnění s kombinací komplikací tohoto onemocnění (myokarditida, pankreatitida, akutní selhání ledvin), které může být posuzováno jako nemoc z povolání.
Keywords: Occupational Diseases; Acute Kidney Injury; Critical Illness; nemoci z povolání; Myocarditis; Male; pankreatitida; myokarditida; lidé; kritický stav; mužské pohlaví; Leptospirosis; Pancreatitis; lidé středního věku; leptospiróza; Humans; akutní poškození ledvin; Middle Aged