Tvorba a struktura elektronického nástroje Videoweb tělesné výchovy - Valkounová, Eva (Studia Sportiva, 2016)
Náš příspěvek popisuje tvorbu a strukturu elektronického učebního a výzkumného nástroje s názvem Videoweb tělesné výchovy (Videoweb TV), který je založen na analýze videozáznamů. Videoweb TV slouží k zjišťování a rozvíjení diagnostické kompetence u budoucích učitelů tělesné výchovy sekundárního vzdělávání. Příspěvek se také zabývá evaluačním výzkumným šetřením zaměřeným na zpětnou vazbu od studentů Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity (FSpS MU), kteří měli možnost s Videowebem TV pracovat. Provedením evaluačního výzkumného šetření jsme zjistili, že studenti Videoweb TV hodnotili jako velmi přínosný učební materiál. Na základě zjištěných údajů z výsledků evaluačního šetření byla nastíněna doporučení, na jejichž základě je možné provést optimalizaci Videowebu TV pro jeho budoucí využití.
Keywords: audiovizuální pomůcky; Audiovisual Aids; Physical Education and Training; Video Recording; audiovizuální záznam; učební pomůcky; počítačem řízená výuka; lidé; tělesná výchova; Videoweb TV; Computer-Assisted Instruction; příprava učitelů; Humans; Teaching Materials; Teacher Training