Posudková činnost a výdaje v nemocenském pojištění - Bosák, Miroslav (Revizní a posudkové lékařství, 2016)
Článek popisuje systém nemocenského pojištění, posudkovou činnost v tomto systému a výdaje na nemocenské pojištění za období 2010–2015. Autor v závěru uvádí, že nejen sledované statistické údaje, ale i závěry různých autorů dokládají, že výdaje na dočasnou pracovní neschopnost neovlivňuje jen zdravotní stav populace, ale současně sociodemografické a ekonomické faktory.
Keywords: zákonodárství jako téma; posuzování pracovní neschopnosti; nemocenské pojištění; Česká republika; lidé; statistika jako téma; Sick Leave; Disability Evaluation; Insurance, Disability; Legislation as Topic; pracovní neschopnost; Statistics as Topic; Czech Republic; Humans