Záchrana 2016 v Humennom. In medias res. Analýza súťažných úloh - Bulíková, Táňa; Korba, Viktor (Urgentní medicína, 2016)
Článok sa zaoberá analýzou celoslovenskej súťaže posádok záchranných zdravotných služieb – Záchranou 2016 (XXV.ročník), ktorá sa konala na jeseň v Humennom. Súťaž organizoval Falck Záchranná a.s. spolu s Asociáciou ZZS pod záštitou Minister¬stva zdravotníctva SR v spolupráci s Operačným strediskom ZZS a Slovenskou spoločnosťou urgentnej medicíny a medicíny katastrof. Autor predkladá jednotlivé odborné úlohy súťaže a ich optimálne riešenie. Uvádza nedostatky pri plnení jednotlivých úloh a po¬rovnáva výsledky u posádok s lekárom (RLP) a bez lekára (RZP). Dosiahnuté priemerné bodové zisky posádok sú spracované graficky u každej úlohy.
Keywords: odborná způsobilost; urgentní zdravotnické služby; chybná diagnóza; Medical Errors; Humans; Professionalism; terapie náhlých příhod; resuscitační péče; lidé; Emergency Treatment; chybná zdravotní péče; náhlé příhody; neodkladná péče o pacienty s traumatem; Professional Competence; Emergencies; profesionalita; Emergency Medical Services; Advanced Trauma Life Support Care; Diagnostic Errors; Life Support Care