Viacnásobné strelné poranenie spôsobené expanznou strelnou zbraňou - Nevická, Eva; Rozboril, Rastislav; Ťažký, Boris; Závodný, Ivan; Zdarilek, M; Šidlo, Jozef (Česko-slovenská patologie a Soudní lékařství, 2017)
Autori prezentujú prípad suicidálneho konania ženy za použitia expanznej strelnej zbrane zn. Umarex cal. 9 mm s akustickými nábojkami PA Blanc. Pri pitve boli zistené tri strelné poranenia - v spánkovej oblasti, na tvrdom podnebí a na hrudnej stene. Napriek tomu, že všetky strelné poranenia vznikli výstrelom z absolútnej blízkosti, poškodenie bolo obmedzené len na kožu a mäkké tkanivá. Bezprostrednou príčinou smrti bola smrteľná otrava tramadolom v kombinácii s dibenzepínom.
Keywords: Suicide; Female; pitva; Prescription Drug Misuse; Wounds, Gunshot; ženské pohlaví; lidé; tramadol; sebevražda; střelné rány; depresivní poruchy; Weapons; dibenzazepiny; Tramadol; Depressive Disorder; zneužívání léků na předpis; lidé středního věku; Autopsy; Dibenzazepines; Middle Aged; zbraně; Humans