Aneuryzma vena poplitea - Opatrný, Václav; Šulc, Richard; Moláček, Jiří; Třeška, Vladislav; Čertík, Bohuslav; Houdek, Karel; Zeithaml, Jan (Rozhledy v chirurgii, 2017)
Aneuryzma vena poplitea je vzácné onemocnění žilního systému dolních končetin. Klinicky závažným projevem tohoto onemocnění může být masivní plicní embolizace. Autoři prezentují formou dvou kazuistických sdělení příklady chirurgického řešení žilní výdutě vena poplitea.
Keywords: antikoagulancia; aneurysma; Female; ženské pohlaví; vena poplitea; vzácné nemoci; Anticoagulants; heparin; cévní mozková příhoda; Aneurysm; Heparin; lidé; Stroke; Vascular Diseases; warfarin; Rare Diseases; Pulmonary Embolism; Humans; nemoci cév; plicní embolie; Warfarin; lidé středního věku; Middle Aged; Popliteal Vein