Používání zobrazovacích metod urolitiázy - Pulcer, Jan (Urologie pro praxi, 2016)
Zobrazovací metody jsou nepostradatelnou součástí vyšetření pacienta při podezření na ledvinovou koliku, které diagnózu potvrdí či vyvrátí. Umožňují následně stanovit konkrétní účinnou a možnou léčbu. Obecně se bez zobrazovacích metod nelze v moderní medicíně obejít a důkazem je právě léčba urolitiázy.
Keywords: radiografie; kaménky; ultrasonografie; Tomography, X-Ray Computed; Radiographic Image Interpretation, Computer-Assisted; Magnetic Resonance Imaging; Humans; Ultrasonography; urografie; magnetická rezonanční tomografie; Absorptiometry, Photon; absorpční fotometrie; Diagnostic Imaging; Chemická analýza konkrementů pomocí DECT; urolitiáza; Radiography; Renal Colic; Urolithiasis; Urography; Statistics as Topic; Diagnostic Techniques, Urological; statistika jako téma; lidé; Calculi; diagnostické techniky urologické; počítačová rentgenová tomografie; rentgenový obraz - interpretace počítačová; diagnostické zobrazování; renální kolika