Historický přehled vzdělávání perioperační sestry v urologii - Kordulová, Pavla (Urologie pro praxi, 2016)
Historii medicínských oborů a ošetřovatelství lze otevřít z pohledu dějin veřejného zdravotnictví, dějin léčebných a ošetřovatelských metod, dějin právní regulace konkrétních medicínských a ošetřovatelských právních institutů a také z hlediska vzdělávání. Tato práce si dala za cíl prezentovat ucelený souhrn historie vzdělávání perioperačních sester v urologii.
Keywords: Nephrology Nursing; operační sály; nefrologické ošetřovatelství; endoskopie; Humans; kontinuální vzdělávání zdravotních sester; sestry specialistky; perioperační péče; Perioperative Care; Vzdělávání perioperačních sester v modulech; lidé; Legislation, Nursing; Endoscopy; Operating Room Nursing; Nurse Specialists; dějiny lékařství; zákonodárství ošetřovatelské; Operating Rooms; urologie; History of Medicine; Urology; ošetřovatelství na operačním sále; Education, Nursing, Continuing