Poruchy příjmu potravy - Krch, František David (Psychiatrie pro praxi, 2017)
Nemocní s mentální anorexií, bulimií nebo záchvatovitým přejídáním představují velmi rozsáhlou a vnitřně diferencovanou skupinu s rozdíl- nou komorbiditou a dynamikou rozvoje problému. V tomto kontextu lze snadno učinit určitý, omezeně platný závěr a zobecnit ho. Zabývat se poruchami příjmu potravy proto vyžaduje respekt jak k charakteru problému, který se týká narušení základní lidské potřeby, tak k indivi- duálním, věkovým a sociálním zvláštnostem nemocného. Článek si klade za cíl představit poruchy příjmu potravy jako srozumitelný problém, připomenout významné souvislosti jeho rozvoje a nastínit možnosti léčby.
Keywords: bulimia; mladiství; Child; Anorexia Nervosa; dítě; lidé; poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; Humans; Bulimia; Feeding and Eating Disorders; Adolescent