Hydrochinon a tretinoin – nové látky pro magistraliter přípravu - Láznička, Lukáš; Bucharová, Veronika (Dermatologie pro praxi, 2017)
Hydrochinon a tretinoin jsou nově dostupné suroviny pro magistraliter přípravu. Díky nim je možná příprava krémů k léčbě hyperpigmentace kůže. Recepturami s obsahem tretinoinu lze nahradit nedostupné HVLP, zvolit odlišnou koncentraci léčiva nebo připravit lékové formy, které nemají obdobu v HVLP.
Keywords: hyperpigmentace; Statistics as Topic; statistika jako téma; Tretinoin; bazocelulární karcinom; kožní manifestace; Legislation, Drug; tretinoin; lidé; zákonodárství lékové; příprava léků; aktinická keratóza; hydrochinony; Hyperpigmentation; Czech Republic; Keratosis, Actinic; Cosmetics; Carcinoma, Basal Cell; Česká republika; Hydroquinones; Drug Compounding; Skin Manifestations; kosmetické přípravky; Humans