Stručné představení SNOMED-CT - Seidl, Libor (Medsoft ..., 2017)
Přehledový článek seznámí v přiměřeném detailu s řízenou klinickou terminologií SNOMED CT, se souvisejícími přístupy, postupy, principy a technologiemi. Hlavními tématy jsou terminologický obsah, logický model, principy a možnosti pre- a post-koordinace a využití SNOMED CT v grafickém uživatelském rozhraní klinického informačního systému. Článek odkazuje na klíčové zdroje o SNOMED CT a tak může posloužit jako výchozí studijní materiál pro hlubší seznámení se a detailní studium SNOMED CT.
Keywords: Terminology as Topic; terminologie jako téma; Databases as Topic; uživatelské rozhraní počítače; SNOMED; User-Computer Interface; databáze jako téma; Systematized Nomenclature of Medicine