Zkušenost s inzulínem Toujeo u starší pacientky - Halčiaková, Katarina (Kazuistiky v diabetologii, 2017)
Kazuistika popisuje 68letou pacientku s diabetem 2. typu, u které byla pro neuspokojivou kompenzaci diabetu zahájena terapie novým bazálním inzulínovým analogem – glargin 300 U/ml.
Keywords: senioři; statistika jako téma; Titrimetry; inzulin glargin; Sulfonylurea Compounds; komorbidita; Back Pain; titrace; Hypertension; metformin; Insulin Glargine; inhibitory dipeptidylpeptidasy 4; Blood Glucose Self-Monitoring; Hypoglycemia; Statistics as Topic; Toujeo 300U/ml - inovovaný inzulin Glargin; Diabetes Mellitus, Type 2; selfmonitoring glykemie; hypoglykemie; diabetes mellitus 2. typu; dyslipidemie; ženské pohlaví; Humans; zdravý životní styl; Comorbidity; hypertenze; Dipeptidyl-Peptidase IV Inhibitors; Healthy Lifestyle; bolesti zad; Meta-Analysis as Topic; Female; Aged; metaanalýza jako téma; Dyslipidemias; Metformin; lidé; sulfonylmočovinové sloučeniny