Lékař a právo II – soudní znalci a znalecké ústavy - Piňos, Igor (Anesteziologie a intenzivní medicína, 2017)
Článek shrnuje způsob, jakým se lékaři mohou stát soudními znalci, požadavky na jejich kvalifikaci a další náležitosti. Dále hovoří o obecných principech znalecké činnosti a nejčastějších nesprávnostech nebo vadách znaleckého zkoumání. Popisuje činnost znaleckých ústavů. V závěru nastiňuje možná řešení pro zlepšení situace.
Keywords: role soudu; právní odpovědnost; Societies, Medical; znalecký posudek; lidé; zákonodárství lékařské; Judicial Role; zákonodárství jako téma; Legislation, Medical; Legislation as Topic; soudní znalci; Expert Testimony; Liability, Legal; společnosti lékařské; Humans