Liver resection for recurrent sarcoma with allogenic aortic patch as partial inferior vena cava replacement – case report and review of literature - Lovásová, Veronika; Chlupáč, Jaroslav; Kollár, Marek; Froněk, Jiří (Rozhledy v chirurgii, 2017)
V této kazuistice se zabýváme problematikou jaterních sarkomů, jejich výskytem a možnostmi léčby. Prezentujeme případ mladého pacienta s recidivujícím sarkomem jater s infiltrací dolní duté žíly. Popisujeme operační postup v krocích a poukazujeme na závažnost tohoto onemocnění a častou rekurenci. Naše poznatky porovnáváme s případy a postupy jiných světových pracovišť s cílem podpořit námi zvolený algoritmus léčby.
Keywords: antikoagulancia; dospělí; Magnetic Resonance Imaging; Recurrence; Sarcoma; hepatektomie; alografty; Adult; výsledek terapie; Anticoagulants; cévní protézy; lidé; vena cava inferior; nádory jater; Immunosuppressive Agents; Blood Vessel Prosthesis; recidiva; magnetická rezonanční tomografie; Treatment Outcome; Kidney Neoplasms; sarkom; Liver Neoplasms; Male; Sirolimus; Allografts; Hepatectomy; nádory ledvin; Vena Cava, Inferior; heparin nízkomolekulární; sirolimus; mužské pohlaví; imunosupresiva; Heparin, Low-Molecular-Weight; Humans