Osudy židovských farmaceutů z českých zemí během holocaustu - Arndt, Tomáš; Dohnal, František (Česká a slovenská farmacie, 2017)
Autoři v tomto článku popsali osudy několika židovských farmaceutů a jejich rodin, kteří žili a pracovali na území českých zemí během let 1918–1945. Jejich osudy tvořily příznačnou mozaiku, která odpovídala osudu židovské komunity v českých zemích během druhé světové války – všichni přišli o svůj majetek a téměř všichni o svůj život nebo své blízké. Jen několika z nich se podařilo přežít díky emigraci. Někteří z nich se také dočkali osvobození v koncentračním táboře Terezín.
Keywords: Concentration Camps; židé; Jews; holocaust; lékárny; Humans; Holocaust; koncentrační tábory; lidé; Pharmacists; Pharmacies; farmaceuti