Využití podtlakové terapie v hojení komplikovaných ran - Píšová, Hana; Chudáčková, Simona; Sirotek, Lukáš (Onkologická revue, 2016)
Podtlaková terapie představuje moderní způsob léčby (neinvazivní procedura) nehojících se ran, která podporuje K a urychluje hojení. Cílem terapie je stimulace granulační tkáně, zlepšení prokrvení lůžka rány, rovnoměrné stahování, stabilizace a čištění rány, snížení otoků, redukce choroboplodných zárodků a prevence infekcí díky uzavřenému systému.
Keywords: Negative-Pressure Wound Therapy; výsledek terapie; rány a poranění; Humans; Female; pooperační komplikace; lidé; hojení ran; ženské pohlaví; Postoperative Complications; Wound Healing; Wounds and Injuries; Treatment Outcome; nádory měkkých tkání; Soft Tissue Neoplasms; dospělí; Adult; dehiscence operační rány; Surgical Wound Dehiscence; terapie ran pomocí řízeného podtlaku