Současné využití technik v diagnostice recidivujícího vulvovaginálního dyskomfortu - Leško, Daniel; Buchta, Vladimír; Salavec, Miloslav; Jílek, Petr; Kestřánek, Jan; Drbohlavová, A; Špaček, Jiří (Česká gynekologie, 2017)
Cíl práce: Práce je zaměřena na možnosti diagnostiky pacientek s vulvovaginálním dyskomfortem i s důrazem na využití nekultivačních technik. Pozornost je věnována zejména významu hodnocení kvality poševního prostředí. Typ studie: Literární rešerše. Název a sídlo pracoviště: Porodnická a gynekologická klinika, Ústav klinické mikrobiologie, LF UK a FN Hradec Králové, Katedra biologických a lékařských věd, FAF UK Hradec Králové. Metodika: Analýza literárního přehledu a vlastních zkušeností s vyšetřením pacientek v poradně pro vulvovaginální dyskomfort.
Keywords: ženské pohlaví; vulvovaginitida; Diagnostic Techniques, Obstetrical and Gynecological; lidé; Female; Molecular Diagnostic Techniques; mikroskopie; diagnostické techniky molekulární; Gynecological Examination; Vulvovaginitis; Microscopy; diagnostické techniky porodnicko-gynekologické; gynekologické vyšetření; Humans