Studie PRAGUE‑18 - Moťovská, Zuzana (Remedia, 2017)
Multicentrická randomizovaná studie PRAGUE‑18 byla prvním přímým srovnáním účinnosti a bezpečnosti prasugrelu a tikagreloru u pacientů s akutním infarktem myokardu léčeným primární nebo neodkladnou perkutánní koronární intervencí. Studie nepotvrdila hypotézu, že jeden z léků je účinnější a/nebo bezpečnější než druhý. Diference ve výskytu sledovaných cílových ukazatelů byla minimální a klinicky irelevantní
Keywords: randomizované kontrolované studie jako téma; Myocardial Infarction; Randomized Controlled Trials as Topic; prasugrel hydrochlorid; inhibitory agregace trombocytů; adenosin; Multicenter Studies as Topic; Adenosine; lidé; Percutaneous Coronary Intervention; multicentrické studie jako téma; koronární angioplastika; studie PRAGUE-18; Platelet Aggregation Inhibitors; Prasugrel Hydrochloride; infarkt myokardu; tikagrelor; Humans